大象さんの独り言&cooking

フリーライター・大象みかの日常の思いついたことと家庭料理を紹介します。

ナスと豚肩ロースの炒め物

ナスは比較的お安くて、手に入りやすい野菜です。

ナス、ピーマン、しめじを使った炒め物を紹介します。

Eggplant is a relatively cheap and easy to get vegetable.

I'm Introducing stir-fried dishes using eggplant, green pepper and shimeji mushrooms.
 
材料(3人分)                               
・ナス 1個
・ピーマン 1個
・しめじ 100g
・豚肩ロース 50g
 
・オリーブオイル 大さじ1/2
・水 大さじ2
〇味噌 大さじ1/2
〇醤油 大さじ1/2
〇酒 大さじ1
オイスターソース 小さじ1/2
〇砂糖 大さじ1
 
Ingredients(for 3 people)
・1 eggplant
・1 green pepper
・100g shimeji mashrooms
・50g pork shoulder loin
 
・1/2 Tbsp olive oil
・2 Tbsp water
〇1/2Tbsp miso
〇1/2Tbsp soy sauce
〇1Tbsp sake
〇1/2tsp oyster sauce
〇1Tbsp suger
 
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1.ナスは縦半分に切ってから、半月切りにします。ピーマンは5mmほどの細切りに、しめじは石づきを取り、縦半分に切ります。豚肩ロースは2cm幅に切りましょう。
Cut eggplant into half and into half moon. Shred green pepper into 5mm pieces. Trim the ends of the shimeji mashroom and cut it in half.Cut pork shoulder loin into 2cm wide.
 

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2.オリーブオイルをフライパンに引き、豚肉を炒めます。 

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 3.だいたい肉に火が通ったら、ナス、ピーマン、しめじを入れてさらに炒めます。ナスを軟らかくするために、水を入れて少し炒めます。

When the pork is cooked, add eggplant, peppers and shimeji mushrooms and fry further.Add water and fry a little to soften the eggplant.

 

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 4.〇の調味料を合わせて、3に混ぜ合わせて軽く炒めます。

Combine the seasoning of 〇, mix in 3 and stir lightly.
 
5.器に盛りつけたら、出来上がりです。
Once it ’s served in a bowl, it ’s ready.

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